Tips voor een positief interieur!

Na een lange dag is het meestal gewoon fijn om naar huis te gaan en te ontspannen. Wist u dat uw interieur uw mood kan veranderen?
Als je aan jezelf merkt dat je niet ontspannen naar huis gaat en thuis niet echt een gevoel van rust voelt is het misschien tijd om uw interieur te veranderen.
Met een aantal kleine aanpassingen in je huis kan je al een gevoel van rust, ontspanning en gezelligheid creëren.


De kracht van interieurontwerp en -decoratie

Je zult waarschijnlijk niet als eerst aan het aanpassen van je interieur denken als het gaat om mentale klachten te verbeteren.
Je zult er echter versteld van staan wat voor verschil een vernieuwd interieur kan creëren.Uw huis zou een plek moeten zijn waar u geen stress ervaart en volledig tot rust kan komen.

Thuiskomen in een interieur dat een positieve stemming oplevert kan je algehele gezondheid beïnvloeden.Een aantal tips om uw interieur te veranderen om een positieve stemming te creëren

• Verbeter de verlichting
• Selecteer nieuwe verfkleuren
• Voeg planten toe
• Voeg een gezellig meubelstuk toe

Verbeter uw verlichting

Een andere manier om makkelijk en budgetvriendelijk een boost aan uw interieur te geven is door het veranderen van de verlichting. 
Harde, heldere gloeilampen maken een ruimte ongezellig en kunnen een gevoel van negativiteit veroorzaken. Het is aan te raden om voor natuurlijk licht te gaan! 
Moeite met het kiezen van de juiste verlichting? Lees hier onze blog over de juiste verlichting. Natuurlijk licht heeft positieve invloed op uw stemming, waar donkere ruimtes of slecht kunstlicht negatieve gevoelens kunnen veroorzaken.


Selecteer nieuwe verfkleuren.

De kleur van de ruimte waarin je dagelijks bent zal je stemming beïnvloeden. Kleur heeft de mogelijkheid om te kalmeren en inspireren. Het kiezen van de juiste kleur in ontzettend belangrijk om de juiste sfeer of een gevoel te creëren

 

Verwerk planten in uw interieur

Door planten in uw interieur te verwerken creëer je niet alleen gezelligheid maar ook vele andere voordelen.
Planten zijn luchtzuiverend en stemmings bevorderend. Daarnaast hoeft het niet duur te zijn om planten aan te schaffen.

Planten zorgen voor meer ontspanning, focus en inspiratie .

 

Voeg een gezellig meubelstuk toe

Terwijl je misschien kiest voor een modern meubelstuk in jouw huis, is het goed om rekening te houden met het feit dat knusse meubels ook een positieve werking kunnen hebben op de stemming. Het is toch heerlijk om met een dekentje op de bank te kruipen tijdens de saaie winterdagen?

Delen:

Copyright ┬ę De Groot Wonen